Leefstijlthema
weerbaarheid en veerkracht
Fysiek weerbaar en mentaal veerkrachtige medewerkers
In deze activatiekit vindt u de volgende materialen:
- Thema nieuwsbrief voor medewerkers
- Teksten met onderwerp weerbaarheid en veerkracht
- Beelden t.b.v. activering
- Passende online modules op portal (zie hieronder)
Bij het delen / gebruik van de teksten kunt u alle afbeeldingen gebruiken op deze pagina, deze zijn eenvoudig te downloaden. Let op: dit zijn afbeeldingen met beeldrechten. Daarom kunt u deze alleen voor communicatie over FitzMe of het portal gebruiken.
Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief in PDF kunt u binnen uw bedrijf direct delen met uw werknemers. De nieuwsbrief informeert en verwijst vanuit de PDF naar passende informatieve en inspirerende artikelen op het portal.
Heeft u een maatwerkportal? Vraag dan uw adviseur deze nieuwsbrief voor u op maat aan te leveren. U ontvangt dan een nieuwsbrief met de juiste links naar uw maatwerkportal.
Activatie tekst over
leefstijlonderwerp
(voor gebruik op intranet of andere media)
Hieronder kunt u een bestand met word-teksten downloaden. Hiermee kunt u zelf uw werknemers benaderen op via het communicatieplatform of -middel dat het beste bij u en uw werknemers past.
Algemene activatie tekst
over portal
Om uw medewerkers in het algemeen naar het portal te verwijzen, kunt u ook bijgaande tekst gebruiken op intranet of andere media.
Aan de slag met online modules op het FitzMe portal
- “Energie in balans”
Tijdens de e-zelfhulp introductie ‘Energie in balans’ leert de medewerker in een aantal kleine stappen meer over het in balans brengen van zijn / haar energie. We maken de deelnemer er bewust van wat gedaan kan worden om een betere energiebalans te krijgen, zodat hij / zij er zelf mee aan de slag kan gaan. - “Gewoon gezond”
Gezonde gewoonten helpen om gezond te leven. Denk aan regelmatig bewegen, gezond eten en voldoende ontspanning. Als dit gewoonten zijn, gaat het vrijwel vanzelf en houdt de medewerker een gezonde leefstijl dus ook gemakkelijk vol. Omgekeerd maken ongezonde gewoonten, zoals snoepen, roken of drinken, een gezonde leefstijl erg lastig. Deze gewoonten zijn vaak bijzonder hardnekkig en dus moeilijk te doorbreken.
Tijdens deze e-zelfhulp introductie leert de deelnemer in een aantal kleine stappen meer over het belang van gezonde gewoonten. We maken deelnemers er bewust van hoe zij gezonde gewoonten kunnen aanleren zodat zij er zelf mee aan de slag kunnen gaan. - “Meer rust ervaren”
De hele dag door komen er prikkels op ons af, zowel op het werk als in het dagelijks leven. In deze hectiek is het lastig om altijd de goede en gezonde keuze te maken. Steeds maar bezig het hoofd boven water te houden is niet goed is voor lichamelijke en geestelijke veerkracht.
Want het gevolg is vaak het ontwikkelen van ongezonde gewoontes, zoals minder gezond eten, geen rustmoment nemen, meer stress en slechter slapen. Met als resultaat dat iemand aan het einde van de dag niet meer kan ontspannen. Terwijl dat zo belangrijk is.
Tijdens deze 12 weken durende online training leren medewerkers hoe ze rustpunten kunnen vinden en inbouwen in het dagelijks leven. Daarnaast krijgen ze inzicht in hun eigen stressniveau en leren ze hoe daarmee om te gaan. De deelnemer gaat zelf aan de slag met opdrachten en krijgt tips om toe te passen. Wij leveren de handvatten, de deelnemer neemt de regie. Tijdens deze online training kan een leefstijlcoach om hulp worden gevraagd. - FitzMe-interventie ‘Veerkracht’
Deze interventie helpt deelnemers om beter weerstand te bieden tegen allerlei zaken die iemand uit balans kunnen brengen. De interventie is alleen voor collectief verzekerden bij CZ en wordt ingezet bij mensen die echt dreigen uit te vallen.
Het programma start met de Check op Veerkracht. Dit is een online check die stress gerelateerde klachten meet en de leefstijl in kaart brengt. De deelnemer krijgt direct feedback over het stressniveau, de persoonlijke vaardigheden en weerbaarheid tegen stress. Op basis van de check wordt in overleg met de leefstijlcoach bepaald of het programma Veerkracht wel de beste oplossing is.
Vervolgens wordt de module ‘Hoe werkt stress?’ gestart. Aan de hand van video’s, informatieteksten en opdrachten gaat de deelnemer bij zichzelf na hoe hij of zij ervoor staat qua veerkracht en waar aandachtspunten zitten. De vervolgmodules zijn educatieve modules en trainingen, bestaande uit opdrachten, informatieve teksten en video’s. De modules zetten aan tot het veranderen van gedrag en het verbeteren van de veerkracht.
Advies
Vraag uw adviseur voor een totaal overzicht of overleg over passende workshops of webinars binnen uw organisatie.