Ga genieten van de zomer, en laad jezelf weer op!


Met de echte zomer nog voor de boeg, is dit hét moment om je energie weer op pijl te brengen. Zomers weer maakt dat je lekker naar buiten kan en voor veel mensen betekent dit ook dat ze een vakantie in het vooruitzicht hebben.

Tijd om op te laden! We hopen (niet alleen voor jou maar ook voor onszelf ;-)) dat we maar veel zon mogen hebben. 

De zon is onze grootste bron voor energie. Niet alleen voor het opwekken van stroom, maar ook als bron voor de energie van jouw lijf. Wanneer je elke dag zorgt voor voldoende zonlicht of direct daglicht, heeft dat veel positieve effecten. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rij gezet
Tips van jouw vitaliteitsteam
In deze nieuwsbrief hebben we weer van alles samengevat. Een item over suiker, aandacht voor de kustmarathon, een aantal gezondheidsboeken die echt hout snijden (we hebben ze aangeschaft, voel je vrij deze eens in te kijken!!), tips voor onze collega's die wel willen gaan bewegen maar het steeds maar niet volhouden. Voor deze en alle mensen van Synthomer blijft de aanbieding geldig om een maand gratis onbeperkt kennis te maken met werken aan je conditie in een sportschool. Bekijk dan de aanbieding hieronder!

Test jouw kennis over... suiker

Te veel suiker maakt dik. Dat weet iedereen. Zoete etenswaren bevatten nu eenmaal veel calorieën. Maar is suiker écht zo ongezond? Hoeveel suiker op een dag is nog gezond? Welke suikers zijn wel goed?

Wat weet jij eigenlijk over suiker? Test je kennis in een korte quiz (met tips!)

> Doe de suikertest
> Bekijk deze video op youtube
20e Kustmarathon Zeeland 2023 Jubileum editie


ESTAFETTE MARATHON | 11 juni 2023


Vanwege het jubileum jaar wordt er op 11 juni een Estafette georganiseerd door de organisatie van de Kustmarathon Zeeland. 
 
Op veler verzoek een estafette marathon. In omgekeerde richting wordt de 42,195 kilometer afgelegd door maximaal 4 deelnemers. Afhankelijk van verwachte finishtijd, wordt de starttijd bekend gemaakt. Deze estafette is geheel zelfverzorgend. De organisatie zorgt voor 4 wisselpunten en medische verzorging.
 
Start: vanaf 10.00 uur, FinishLein, Zoutelande
Finish: Burgh Haamstede, Sportcentrum
Deelname: gratis!
Inschrijven: https://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/20-jaar-kustmarathon-zeeland
> Inschrijven Estafette
Is een marathon te veel voor jou?


Met deze tips hou jij bewegen OOK/WEL vol!


Ben jij ‘sponsor’ van de lokale fitness- of sportclub? Betaal je wel maar ga je nooit? Of ben je ooit begonnen met sporten en toen te snel weer afgehaakt?
Met deze tips houd je het sporten wél vol en blijf je sponsor van jezelf én je gezondheid.

> Bekijk de tips!

Lezen is gezond!


Als vitaliteitsteam willen we twee boeken onder de aandacht brengen. Van elk boek worden 2 exemplaren aangeschaft . Met als doel om ze uit te lenen aan jullie! 

Je vindt de boeken in de “HR boekenkast” in het main office
(in het kantoor van Ben Franken en Aileen van der Heul).

Oersterk in zes weken


Oersterk in 6 weken is een praktisch werkboek, met informatie in normale 'mensentaal', praktische adviezen, lekkere recepten en simpele oefeningen. Door dit boek kom je er achter dat een gezonde leefstijl helemaal niet moeilijk is. Je moet alleen de juiste informatie hebben en die vind je in dit boek!

De gouden gezondheidsgids


De mens krijgt bij de geboorte helaas geen handleiding. Het gevolg is dat de moderne mens met beste intenties leeft, maar steeds zwakker, dikker en zieker wordt. Voor het eerst in de evolutie worden onze kinderen minder oud dan wij. Dit boek biedt een reddingsplan om in korte tijd weer gezond(er) te worden

Richard de Leth, schrijver


De gouden gezondheidsgids en OERsterk in 6 weken zijn geschreven door Richard de Leth. Hij is specialist in gezondheidsmanagement en changemaker als het gaat om vitaliteit en gezondheid.

Richard de Leth: “Na mijn opleiding Geneeskunde wist ik alles over ziekte en de dood. Maar wat wist ik over optimale gezondheid en het leven? Want ieder mens wil gezond en gelukkig oud worden, maar hoe doe je dat? Met die vraag in m’n rugzak stopte ik met mijn co-schappen. Ik weet het nog goed: het was op een dinsdagmiddag dat ik besloot de reguliere gezondheidszorg nog voor het artsexamen achter mij te laten.
Ik ging op ontdekkingsreis om te onderzoeken wat de mens nodig heeft om optimaal te leven. Wat een feest werd het. Kinesiologie, fytotherapie, boeken over psychologie, orthomoleculaire geneeskunde, psycho-neuroimmunologie, holistische stromingen: ik stond strak van de inspiratie. 
De mens krijgt bij de geboorte helaas geen handleiding. Het gevolg is dat de moderne mens met beste intenties leeft, maar steeds zwakker, dikker en zieker wordt. Voor het eerst in de evolutie worden onze kinderen minder oud dan wij. Dit boek biedt een reddingsplan om in korte tijd weer gezond(er) te worden”. 

Alle essentiële pijlers komen aan bod, namelijk:
  • Mind
    Optimale gezondheid start in de mind. Krijg meer inzicht in hoe body en mind met elkaar zijn verbonden. Snap hoe je met je gedachten jouw gezondheid kunt beïnvloeden.
  • Verbinding
    De mens is een liefdevol wezen die verbonden hoort te zijn met zichzelf, anderen of een hoger doel. Sociaal contact en het gevoel hebben dat je ergens bij hoort zijn essentieel voor een lang, gelukkig én gezond leven.
  • Ontspanning
    Chronische stress verzwakt de gezondheid, maar acute stress versterkt de gezondheid. Hoe werkt dit precies?
  • Bioritme dag
    Ritme is de basis van gezondheid. Krijg meer inzicht in het belang van zonlicht en de natuur in relatie met de gezondheid.
  • Bioritme nacht
    Een goede slaap is essentieel voor een goede gezondheid. Waarom en hoe kun je nog beter slapen?
  • Beweging
    De moderne leefomgeving haalt alle noodzaken om te bewegen weg. Krijg helder wat de negatieve gevolgen zijn en hoe je dit kunt voorkomen.
  • Voeding
    Je kunt jezelf met iedere hap versterken of verzwakken. Wij leren je alle principes van de evolutionaire voedingsleer.
  • Gifstoffen
    We leven in een toxische wereld met veel gifstoffen. Krijg praktische tips voor minder gifstoffen in je lichaam én in je leven.

Veranderen? Zo word jij verleidingen de baas!

Als je je leefstijl wilt veranderen, moet je ook dealen met verleidingen. Want wil je veranderen, dan moet je dingen gaan doen die je nu nog niet automatisch doet. En vaak staan er ook aantrekkelijkere alternatieven tegenover: verleidingen dus. Hoe ga je daar mee om?

In deze online module  laten we je zien hoe je met die verleidingen om kunt gaan, hoe jij je kunt 'wapenen' en hoe je verandering vol kunt houden.

> Lees verder

Een maand gratis en onbeperkt sporten!

Hoe werkt dat gratis sporten?
Alle Synthomer medewerkers en contractors krijgen een introductiepas voor 1 maand gratis sporten aangeboden. De maand gratis sporten gaat in op de eerste dag dat je gaat sporten. Zoals gezegd is het een doorlopende actie. Inmiddels hebben 15 medewerkers gebruik gemaakt van dit aanbod. Misschien is het ook wat voor jou! Geen zorgen, het is helemaal vrijblijvend! Na afloop van jouw maand gratis sporten is er geen verplichting om een abonnement af te sluiten, dit mag natuurlijk wel!
 
Wat heeft Optisport Health Club Vlissingen te bieden:
  • Individuele fitness, het zwembad en groepslessen zijn inclusief (a.o. spinning, power, yoga, HITT, pilates, fit en shape, Aqua'Aerobic, Aqua'Tacoyo , Aqua'Fit, FX Boxen, trimzwemmen, banenzwemmen)  
  • Professionele begeleiding
  • Medische fitness

 
De eerste training is op afspraak, je krijgt dan uitleg en een stukje begeleiding. Vervolgens kan je onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten of aangeboden lessen.

Mocht je gebruik willen maken van deze aanbieding, meldt je dan aan bij Ben Franken of Anita Emmens. Zij zorgen dat je wordt aangemeld bij Optisport Health Club Vlissingen. Vervolgens wordt er binnen 1-2 werkdagen contact met je opgenomen om een afspraak in te plannen.
 
Mocht je na je maand gratis sporten de smaak te pakken hebben en een abonnement willen afsluiten voor een half jaar of zelfs een vol jaar sporten, kan dat via bedrijfsfitness Nederland de code van Synthomer is east240. Via bedrijfsfitness Nederland krijg je korting van 44% oplopend tot 55% op je abonnementskosten.  

Download de FitzMe app


Altijd persoonlijk advies bij de hand? Met de FitzMe app kunnen we je nog makkelijker helpen om aan je gezondheid te werken. Waar en wanneer jij dat zelf wilt. Download hem rechtstreeks in de App Store of bij Google Play.

Ontdek het FitzMe portal


Op het FitzMe portal vind je niet alleen informatie over minder zitten en meer bewegen, je vind er altijd wat iets wat bij jou past. Dit zijn artikelen, filmpjes of online instructies of trainingen over vitaliteit en leefstijl.

Ook jij kunt aan de slag voor een vitaler leven. Meld je nu aan en ontdek de voordelen.
 
> Maak in 2 minuten een account aan