Ruik je de lente? Ga nu (ook) naar buiten! 

De winter loopt tegen het einde. De lente is echt in aantocht. Tijd om weer meer naar buiten te gaan. Een flink aantal collega's stapt wekelijks met elkaar op de fiets. Misschien is dit ook wat voor jou om bij aan te sluiten? We geven je hieronder ons trainingsschema door. Meld je aan en start met een nieuwe gezonde gewoonte. Misschien omdat je het gezellig vindt om regelmatig samen buiten te sporten of misschien met als doel om deel te nemen aan de Zeeuwse Marathon in oktober? 

Sporten onder begeleiding
Het kan ook dat je niet (gelijk) naar buiten wilt, maar eerst onder begeleiding aan je conditie zou willen werken in een sportschool? Bekijk dan de aanbieding voor een maand gratis onbeperkt sporten bij Optisport Health Club Vlissingen. Hier kun jij (gratis) kennismaken met verschillende takken van sport.
Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief nog een aantal goede tips als je ontspanning zoekt door middel van ademhalingsoefeningen. Ruud van Rossem heeft een goeie tip. Kijk hieronder wat zijn ervaringen zijn.

Samen fietsen!

Op dit moment is er bij Synthomer een groep van 10 fietsers die regelmatig met elkaar traint. Aangezien de meesten van ons doordeweeks werken heb je de mogelijkheid hebt om in het weekend de fiets te pakken. Doe het dan samen!

Zoals jullie misschien weten hebben we vorig jaar een aantal keer met collega’s een stuk gefietst op de mountainbike en op de racefiets. Dit jaar willen we dit geslaagde initiatief voortzetten. Voor sommige is het doel van het fietsen trainen voor de Delta Ride of the Roses 2023 (10-11 juni), voor andere is het gewoon een spontaan en sportief samenzijn met collega’s.

Op de volgende data hebben we fietstochten / trainingen gepland staan:
Voor alle geplande tochten geldt: 10-15 minuten van te voren verzamelen op de parkeerplaats van Synthomer in Middelburg, vanaf daar gaan we van start.

Iedereen is welkom, laat wel even weten dat je meedoet!
Mocht je dus graag fietsen en het leuk vinden om één of meerdere keren aan te sluiten voel je dan welkom. We stellen het wel op prijs dat je van te voren laat weten of je wilt deelnemen. 
Aanmelden kan via een berichtje naar Anna Roman: +31 621566582 of anna.roman@synthomer.com. Als je toestemming geeft kan je worden toegevoegd aan een Whatsappgroep zodat we je bijvoorbeeld bij slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden kunnen laten weten dat de geplande tocht niet doorgaat of dat er iets is gewijzigd in de planning. Wij vinden het super leuk als je dit wilt delen met je sportieve vrienden, die zijn van harte welkom om ook aan te sluiten.
 
Let op, deze tochten worden niet door Synthomer georganiseerd, maar zijn gewoon een spontaan initiatief van sportieve collega’s. Verwacht dus (nog) geen kraampjes langs de kant of posten met technische ondersteuning. Je moet zelf drinken eten en reserve banden meenemen. Bij (heel) slecht weer kan de fietstocht worden geannuleerd.
 

Een maand gratis en onbeperkt sporten!

Hoe werkt dat gratis sporten?
Alle Synthomer medewerkers en contractors krijgen een introductiepas voor 1 maand gratis sporten aangeboden. De maand gratis sporten gaat in op de eerste dag dat je gaat sporten. Zoals gezegd is het een doorlopende actie. Inmiddels hebben 15 medewerkers gebruik gemaakt van dit aanbod. Misschien is het ook wat voor jou! Geen zorgen, het is helemaal vrijblijvend! Na afloop van jouw maand gratis sporten is er geen verplichting om een abonnement af te sluiten, dit mag natuurlijk wel!
 
Wat heeft Optisport Health Club Vlissingen te bieden:
  • Individuele fitness, het zwembad en groepslessen zijn inclusief (a.o. spinning, power, yoga, HITT, pilates, fit en shape, Aqua'Aerobic, Aqua'Tacoyo , Aqua'Fit, FX Boxen, trimzwemmen, banenzwemmen)  
  • Professionele begeleiding
  • Medische fitness

 
De eerste training is op afspraak, je krijgt dan uitleg en een stukje begeleiding. Vervolgens kan je onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten of aangeboden lessen.

Mocht je gebruik willen maken van deze aanbieding, meldt je dan aan bij Ben Franken of Anita Emmens. Zij zorgen dat je wordt aangemeld bij Optisport Health Club Vlissingen. Vervolgens wordt er binnen 1-2 werkdagen contact met je opgenomen om een afspraak in te plannen.
 
Mocht je na je maand gratis sporten de smaak te pakken hebben en een abonnement willen afsluiten voor een half jaar of zelfs een vol jaar sporten, kan dat via bedrijfsfitness Nederland de code van Synthomer is east240. Via bedrijfsfitness Nederland krijg je korting van 44% oplopend tot 55% op je abonnementskosten.  

20e Kustmarathon Zeeland 2023 - Wie doet mee?

Het eerste weekend van oktober staat Zeeland weer in het teken van de Kustmarathon Zeeland. Omdat de kustmarathon haar 20 jarig jubileum viert, willen we iedereen attenderen op de mogelijkheid om deel te nemen aan onderstaande 4 extra activiteiten:
 

  • MOUNTAINBIKE CLINIC | 11-maart-2023 & 12-maart-2023

Clinic door Europees mountainbike instructeur Damy Vader
Goed voorbereid van start gaan aan de 20editie van de Kustmarathon Zeeland? Tijdens deze mountainbike clinic staat de positie op de mountainbike centraal, leer je perfect te manoeuvreren over de Zeeuwse stranden en krijg je tips en trics voor een perfecte voorbereiding.
Start: 10.00 uur op 11 en 12 maart, 13.30 uur op 11 maart
Duur: 3 uur
Locatie: Boerderij Molenberg, Lageweg 1, Burgh Haamstede
Deelname: 8,75 euro per persoon
Inschrijven >>
 

  • WANDELTOCHT | 23-april-2023

Een wandeltocht van 10 en 20 kilometer met start en finish in Westkapelle over het Kustmarathon parcours. Altijd duinen, zee en strand dichtbij. Ontspannen en tegelijk een tikkeltje zwaar? We zien je graag! 
Locatie: Polderhuis Westkapelle, Zuidstraat 154
Deelname: Gratis, incl. consumptie
Inschrijven >>
 

  • ESTAFETTE MARATHON | 11 juni 2023

Op veler verzoek een estafette marathon. In omgekeerde richting wordt de 42,195 kilometer afgelegd door maximaal 4 deelnemers. Afhankelijk van verwachte finishtijd, wordt de starttijd bekend gemaakt. Deze estafette is geheel zelfverzorgend. De organisatie zorgt voor 4 wisselpunten en medische verzorging.
 
Start: vanaf 10.00 uur, FinishLein, Zoutelande
Finish: Burgh Haamstede, Sportcentrum
Deelname: gratis
Inschrijven >>
 

  • LADIES CLINIC & DRIVE-INN MOVIE | 22-juni-2023

Ladiestraining deluxe... Alle tips & trucs komen aanbod voor jouw perfecte ladiesrun. Aansluitend een openlucht film op de tribune van VV De Meeuwen. Popcorn, cola en ander lekkers is te koop.
 
Start: 19.00 uur training. Start film 21.00 uur
Locatie: Parkeerplaats VV de Meeuwen, Westkapelseweg 1, Zoutelande
Deelname: gratis
Inschrijven >>

Adem in, adem uit!


Zo af en toe loop je tegen een workshop aan die je graag wil delen omdat deze voor veel mensen waardevol kan zijn. Nou dit was er zo een voor Ruud van Rossum. Hij vond het een leuke en leerzame ervaring die hij graag met ons wil delen.
Het verhaal hierachter is dat de trainster zelf met ernstige astma, na jaren van medicatie te horen kreeg van haar huisarts, dat ze er maar mee moest leren leven. Omdat ze dit niet kon accepteren ging ze zelf op onderzoek uit.
Inmiddels heeft ze nauwelijks nog astmatische klachten. Door aanpassing van haar ademhaling, wist ze de grootste gezondheidswinst te bereiken. De trainster zelf is holistisch fysiotherapeut en geeft regelmatig workshops.
In deze ademworkshop “Beheers je zenuwstelsel” werden de volgende ademhalingen geoefend:
  • Kalme focus. Goed voor overdag. Goed voor nieuwe dingen leren, presteren.
  • Ontspanning, rust. Goed voor het slapen gaan, na het werk of stressvolle events.
  • Energie gevend, Goed voor de ochtend of als je even een boost nodig hebt.
  • Bij stressvolle situaties kalm en gefocust blijven.
  • Om de dag mee te beginnen: energie-gevend, verwarmend en ontgiftend.
Heb je interesse? Je leest hier >> alles over de workshop (er zijn wel kosten aan verbonden).
 
Om zelf te oefenen met de Wim Hof ademhaling (alias the Iceman) kun je volgende oefening eens proberen:
Uitleg:   https://youtu.be/nzCaZQqAs9I
De oefening: https://www.youtube.com/watch?v=70qmwQKz0pE (ned) of https://youtu.be/tybOi4hjZFQ (eng).
 

In 2 minuten meer ademruimte


Op het FitzMe portal vind je ademhalingsoefeningen. Zo ook deze korte ademhalingsoefening die je overal kunt toepassen. In twee minuten kom je tot rust en heb je weer genoeg lucht om verder te gaan. Een micropauze die altijd past!

Download de FitzMe app


Altijd persoonlijk advies bij de hand? Met de FitzMe app kunnen we je nog makkelijker helpen om aan je gezondheid te werken. Waar en wanneer jij dat zelf wilt. Download hem rechtstreeks in de App Store of bij Google Play.
 

Ontdek het FitzMe portal


Op het FitzMe portal vind je niet alleen informatie over minder zitten en meer bewegen, je vind er altijd wat iets wat bij jou past. Dit zijn artikelen, filmpjes of online instructies of trainingen over vitaliteit en leefstijl.

Ook jij kunt aan de slag voor een vitaler leven. Meld je nu aan en ontdek de voordelen.
 
Maak in 2 minuten een account aan >>
*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*