Website Preloader
Website Preloader

Mantelzorg

Online coachingstrajecten via AWVN

 

Je gaat een begeleid zelfhulpprogramma “Mantelzorg” volgen. Wat een goed plan. Je hebt gemerkt dat je leven niet helemaal verloopt als je verwacht had en daar wil je wat aan doen.

Wij willen je hierbij graag ondersteunen. Daarom hebben we een online coaching programma samengesteld. Hoe gaat dit nu in zijn werk?

Eerst aanmelden
Via je tiptrack app meld je jezelf aan. Medewerkers van AWVN kunnen betalen met het budget dat hen ter beschikking is gesteld. Voor deelname aan dit begeleide zelfhulpprogramma zijn verder geen kosten verbonden voor jou als deelnemer.

Intakegesprek met coach
Uiterlijk 2 weken na aanmelding belt onze coach jou voor een intakegesprek. De coach is een professional met meestal een verpleegkundige achtergrond en heeft ervaring met het begeleiden van mensen die willen werken aan hun leefstijl.

Tijdens dit eerste gesprek bespreken we de reden van jouw aanmelding. We bepalen gezamenlijk je persoonlijke doelen. Vervolgens leggen we je uit hoe de online zelfhulpmodule werkt en hoe je begeleid zult worden. Je krijgt in dit gesprek de gelegenheid om vragen stellen aan de coach. Na de intake krijg je een e-mail met inloggegevens voor de zelfhulpmodule. Nu kun je echt zelf van start!

Je gaat van start met de zelfhulpmodule
De zelfhulpmodule duurt 2 maanden en is volledig online. Gedurende het traject wordt coaching aangeboden op basis van telefonische begeleiding. Het programma start altijd met een test. Dit is om een beeld te krijgen van je huidige situatie.

De resultaten uit de test zul je bespreken met je coach.
Tijdens het doorlopen van het programma krijg je diverse opdrachten en kun je gelijk dat wat je hebt geleerd toepassen in de praktijk. Aan het einde van het programma plannen we een gesprek waarbij je jouw resultaten doorneemt met je coach en zullen jullie samen bespreken hoe je dit resultaat vast kunt houden.

De zelfhulpmodule is een samenwerking tussen FitzMe, Medicinfo en Mirro.

Mantelzorg

Als mantelzorger heb je zorg op je genomen voor een ander, een dankbare tijdsbesteding. Maar als mantelzorger moet je ook goed voor jezelf zorgen. Dat blijkt er helaas vaak bij in te schieten. Je hebt het al zo druk. De module ‘Mantelzorg’ biedt jou als mantelzorger handvatten om mentaal gezond te blijven.

Vind de juiste balans

Uit onderzoek blijkt dat zorgen voor een naaste extra druk op een mantelzorger kan leggen. De balans tussen bezigheden voor anderen en ontspanning raakt dan vaak verstoord, je veerkracht heeft hieronder te lijden. In deze module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om op eigen kracht de balans te vinden in de zorg voor een ander én het zorgen voor jezelf. Je kunt je ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal mantelzorgers.

Een gezonde start met e-Learning

De module ‘Mantelzorg’ duurt 2 maanden en is een echt e-Learning programma, je volg het volledig online. Tijdens de duur van het programma heb je een coach tot je beschikking op basis van telefonische begeleiding. Het programma start met een test om een beeld te krijgen van je huidige situatie. De resultaten uit deze test zul je bespreken met je coach.

  • Altijd een test bij aanvang
  • Veel praktische opdrachten
  • Het geleerde is direct toepasbaar in de praktijk
  • Tips en adviezen
  • Eindgesprek met coach over resultaten en toekomst

Interesse gewekt?

Kies dan voor deze module in de Tiptrack shop. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je liever eerst meer informatie?