Website Preloader
Website Preloader

Dienstverlening  >  Onderzoek & Advies  >  PMO – VitaliteitsCheck 

VitaliteitsCheck (PMO)

 

Bij FitzCompany noemen we het PMO vaak een VitaliteitsCheck. Omdat dit volgens ons beter de lading dekt, medewerkers meer aanspreekt én zorgt voor een hogere deelnamegraad.

  • Gevalideerde vragenlijst
  • Fysieke metingen
  • Online rapportage en advies van coach
  • Managementrapportage

Met de VitaliteitsCheck brengen we de vitaliteit, het welzijn en de inzetbaarheid van uw medewerkers in kaart. En we geven advies hoe ze deze kunnen verbeteren.

De (geanonimiseerde) organisatierapportage helpt u vervolgens bij het vormgeven van uw HR- en vitaliteitsbeleid. Met als doel: ziekte(verzuim) voorkomen en de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers vergroten. Bovendien geeft u met de Vitaliteitscheck invulling aan goed werkgeverschap. En dat zorgt weer voor gemotiveerde, betrokken en loyale medewerkers!

Op het gebied van onderzoek, rapportage en activatie zijn er verschillende mogelijkheden. Samen met u verkennen we welke vraagstukken er binnen uw organisatie leven en welk onderzoek  en soort ondersteuning passend is.

Gevalideerde vragenlijst
Onze VitaliteitsCheck is een kwalitatief goed en gevalideerd onderzoek, waarbij we vanzelfsprekend veilig omgaan met data en de privacy van uw medewerkers. Onze online vragenlijst is opgebouwd uit verschillende gevalideerde meetinstrumenten. De vragen gaan over  leefstijlgerelateerde thema’s, zoals bewegen, stress, slaap en voeding. Maar ook komen er werk-gerelateerde onderwerpen als werkdruk, werkplezier en werk-privé balans aan bod. Met deze vragenlijst voldoet u ook aan de eisen die de arbeidsinspectie stelt, aan het in kaart brengen van de Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA). En als u dit wilt, nemen we de WAI (Workability Index) op in de vragenlijst, waarmee u het werkvermogen van uw medewerkers meet.

Fysieke metingen
Het onderzoek kan worden aangevuld met verschillende fysieke metingen, passend bij het type werk dat uw medewerkers doen. Metingen kunnen zijn gericht op het in kaart brengen van algemene gezondheidsrisico’s (zoals bloeddruk, lichaamssamenstelling en diverse bloedwaardes), maar ook specifieke arbeidsrisico’s (bijvoorbeeld functional movement screening, oogmeting en cortisolmeting). Samen kijken we welke metingen bij welke doelgroep passen. Sommige metingen kunnen we ook door middel van een thuistestkit door medewerkers zelf laten doen.

Online rapportage en advies van een coach
Medewerkers ontvangen direct een online rapportage met uitslagen en tips om aan de slag te gaan. Hierbij kunnen we ook doorverwijzen naar uw interventies. Door de metingen te combineren met een adviesgesprek met een vitaliteits- / inzetbaarheidscoach, biedt u uw medewerkers gelijk een goed advies. En handvatten om zelf aan de slag te kunnen gaan! De coaches bespreken de uitkomsten van de vragenlijst en metingen, combineren deze en helpen medewerkers met de vervolgstappen. Wat zouden zij moeten doen, welke kansen zijn er om (nog) vitaler te worden? Dit kan zijn op het gebied van een gezondere leefstijl, maar ook op het gebied van inzetbaarheid voor het werk.
Hierbij kunnen de coaches vanzelfsprekend adviseren naar interventies uit uw interventieboog.

Managementrapportage
Medewerkers ontvangen een persoonlijk online rapport, maar ook voor uw organisatie maken we een rapportage op maat.

Een rapport met inzichten en adviezen op organisatieniveau en, indien gewenst, ook gespecificeerd naar afdelingen of locaties. We leggen hier verbanden en laten zien hoe u ten opzichte van de benchmark scoort. Op basis van de rapportage weet u waar de aandachtspunten liggen binnen uw organisatie en welke stappen u kunt nemen om deze te verbeteren. Zodat de VitaliteitsCheck niet het zoveelste rapport is, maar echt handvatten biedt om de vitaliteit en inzetbaarheid binnen uw organisatie te verbeteren! En heeft u daarna nog advies nodig? Dan denken we graag met u mee.

 

Geïnteresseerd? Vraag een offerte aan!

Privacy

5 + 3 =

Consultancy en projectmanagement

De adviseurs en projectmanagers van FitzCompany kunnen u als werkgever adviseren over en ondersteunen bij het vormgeven en uitvoeren uw beleid rond...

Health Analyzer

De Health analyzer geeft in korte tijd inzicht in een aantal belangrijke gezondheidsparameters. Op basis van deze parameters kan een leefstijlcoach...

HealthCheck Thuistest

Een preventieve gezondheidstest waarbij fysieke metingen (o.a. bloedtest) thuis zelf wordt afgenomen op basis van heldere online instructies.

Leefstijlonderzoek

Advies nodig over het veranderen van leefstijl? In een leefstijlonderzoek geeft een gecertificeerde coach deelnemers handvatten naar aanleiding van...

Quick Scan

Met de Quick Scan online vragenlijsten krijg je als werkgever inzicht hoe je medewerkers scoren op een gezondheidsthema, gerelateerd aan werk of...