Website Preloader
Website Preloader

Dienstverlening  >  Workshops & trainingen >  Stappenchallenge

Stappenchallenge

Vitaliteit en teamgevoel zijn 2 belangrijke elementen die bijdragen aan werkgeluk. Breng uw organisatie in beweging en ga de uitdaging aan. Geef invulling aan uw vitaliteitsbeleid met de Stappenchallenge. Hiermee organiseert u in een mum van tijd een professionele challenge voor uw organisatie. Maak teams en strijd met elkaar om die eerste plaats: welk team zet de meeste stappen? Zo blijf je in verbinding met elkaar én werk je aan vitaliteit op de werkvloer.

Eigen team op unieke Stappenchallenge site
Centraal in de challenge staat de Stappenchallenge website. Hier melden medewerkers zich eenvoudig aan, koppelen ze zich aan hun team, houden zij vervolgens hun stappen bij en zien zij de real-time ranking. Of uw organisatie nu groot of klein is, de challenge is geschikt voor iedereen.

Over de website en de challenge:

  • Sluit aan bij de eigen huisstijl, bevat het logo van uw organisatie en teksten kunnen op maat worden gemaakt om de herkenbaarheid te vergroten.
  • Geeft 24/7 inzicht in de scores en ranking van de teams en individuen.
  • Is op verschillende manieren te ontsluiten, bijvoorbeeld via eigen intranet site of FitzMe platform.
  • Doorlooptijd van de challenge kan worden aangepast naar eigen wensen.
  • Ook andere beweegactiviteiten dan wandelen/stappen tellen mee.
  • De virtuele route is inzichtelijk, met de actuele locatie. Je ziet direct waar jouw team staat.
  • Niet gebonden aan een specifieke device. Ieder device (telefoon, fitbit, sporthorloge of stappenteller) is te gebruiken.

Vorm eigen teams en ga samen de strijd aan!
Teams kunnen zich als geheel aanmelden. Medewerkers die geen team hebben, melden zich individueel aan en vormen samen een team. Medewerkers melden zich met een persoonlijk account aan bij het team van hun keuze. Om het teamgevoel te versterken bedenkt ieder team een toepasselijke en creatieve naam. De ervaring leert dat achter de schermen What’s App-groepjes of Teams-kanalen worden ingericht om elkaar binnen het team te stimuleren, motiveren en aan te moedigen om zoveel mogelijk te bewegen gedurende de looptijd van de challenge.

Tijd voor actie, zet je stappen
Zodra het startschot is gelost, komen de teams in beweging. Iedere medewerker voert binnen de afgesproken periode de door hem of haar gezette stappen per dag in via het persoonlijk account op de Stappenchallenge website. De meeste organisaties kiezen voor het doel van 10.000 stappen per dag; hier zal de route ook op worden gebaseerd. Volgens onderzoekers is dat de norm om je gezondheid (en gewicht) op peil te houden.

Wie gaat er met de winst vandoor?
Omdat de scores 24/7 live zichtbaar zijn via de website, is een sportieve competitie gegarandeerd. Zowel op team- als individueel niveau worden de stappen weergegeven. Welk team en welke collega mag zich aan het einde de stappenkampioen noemen?

 

Energizers

Een energizer is een korte, interactieve, intensieve workshop waarmee je groepen werknemers snel en concreet het belang laat inzien van een bepaald...

Koerskaart sessies

Koerskaart sessies hebben als doel om met elkaar het echte gesprek te voeren over een belangrijk thema. Je bepaalt samen de koers en vertaalt deze...

Online trainingen

Online trainingen worden ingezet bij leefstijlthema’s waarbij het programma zelfstandig (met of zonder coaching) online wordt gevolgd op het online...

Stappenchallenge

Breng uw organisatie in beweging en ga de uitdaging aan. Geef invulling aan uw vitaliteitsbeleid met een Stappenchallenge.

Trainingen

Met trainingen wordt de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers in de organisatie bevorderd. Tijdens trainingen wordt niet alleen kennis...

Vitaliteitspakket

Op basis van fysiek onderzoek en leefstijlvragenlijsten (incl werk gerelateerde vragen) worden de gezondheidsrisico’s van medewerkers in kaart...

Webinars

Webinars zijn altijd gericht op bewustwording zodat deelnemers weten waarom het zo belangrijk is om met de juiste energie de eerste stap te gaan...

Workshops

Een workshop is een heel laagdrempelige, interactieve manier voor medewerkers om kennis te maken met een (nieuw) vitaliteitsonderwerp.

Energizers

Een energizer is een korte, interactieve, intensieve...

Workshops

Een workshop is een heel laagdrempelige, interactieve...

Webinars

Webinars zijn altijd gericht op bewustwording zodat...

Trainingen

Met trainingen wordt de duurzame inzetbaarheid van de...

Online trainingen

Online trainingen worden ingezet bij leefstijlthema’s...

Koerskaart sessies

Koerskaart sessies hebben als doel om met elkaar het...

Stappenchallenge

Breng uw organisatie in beweging en ga de uitdaging...

Vitaliteitspakket

Op basis van fysiek onderzoek en...