Website Preloader
Website Preloader

Wilt u werkstress verminderen?
Ga nu aan de slag voor meer werkplezier!

 

Is werkstress binnen uw organisatie ook een aandachtspunt? Werkstress is de manier waarop iemand reageert op werkdruk en daarna in staat is zijn energiebalans te herstellen. Werkdruk is niet altijd negatief. Maar soms, als niet genoeg kan worden opgeladen of er geen sprake is van herstel, kan werkdruk omslaan in werkstress.

FitzCompany weet wat (wel) werkt!
Op basis van alle onderzoeken die wij de afgelopen jaren bij onze klanten hebben gedaan, hebben we gekeken naar de relatie tussen verschillende stress- en energiebronnen (zoals werkdruk, werkplezier en sociale steun) en het ontwikkelen van stressklachten. En wat blijkt? Werkplezier heeft een van de grootste correlaties met werkstress. Hier zou u als werkgever iets mee moeten doen, toch? Het geeft u een positieve insteek om aan de slag te gaan met werkdruk en werkstress!
Kleine interventies kunnen soms veel invloed hebben op het vergroten van het werkplezier. Belangrijk dus om regelmatig een inschatting te maken van het werkplezier van uw werknemers. Hoe kijken zij aan tegen werkstress en nog belangrijker, hoe is het gesteld met hun werkplezier?

Speciaal voor de Week van de werkstress hebben we een mooi aanbod voor onze klanten samengesteld. Waarmee u samen met uw medewerkers concreet aan de slag kunt met werkplezier.

Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met een van onze adviseurs. We denken graag met u mee!

T. 013 – 591 27 63
E: vitaliteit@FitzMe.nl

Inhoud totaalpakket
“Meer werkplezier”

  • Motiverende Powertalk
  • Individuele Quickscan werkstress met terugkoppeling
  • Workshop of Koerskaartsessie
  • Energizers voor directe actie
  • Planningstool voor programmering
  • Communicatie- en activatiemiddelen

Pakketprijs:  €  3.250,-

CZ collectiviteit?
Dan betaalt u € 2.750,-

Inhoud totaalpakket
“Meer werkplezier”

Quickscan werkstress

De Quick Scan bestaat uit een korte, gevalideerde vragenlijst. Met een Quick Scan van FitzCompany krijgt u inzicht hoe medewerkers op bepaalde gezondheidsthema’s, gerelateerd aan het werk of hun leefstijl scoren. In dit geval, het thema stress. De medewerker krijgt zelf online meteen feedback na het invullen van de vragenlijst. Als werkgever ontvangt u een rapportage over de totale groep deelnemers (bij een minimale deelname van 15).

Workshop (op locatie of online)

FitzCompany biedt verschillende workshops (en webinars), verzorgd door gecertificeerde leefstijlcoaches. Deze workshops duren een uur.

Koerskaartsessie (op locatie)

Een Koerskaartsessie is een interactieve workshop waarbij medewerkers in groepen van ongeveer 8 personen onder begeleiding van een leefstijlcoach gestructureerd via opdrachten met elkaar een goed gesprek hebben over een belangrijk thema, in dit geval van werkstress tot werkplezier. Hoe zorg je dat je met plezier je werk doet?

Energizers

Als opvolging op de workshop of koerskaartsessie, kunt u twee energizers inzetten. Dit zijn korte sessies (maximaal 20 minuten) die medewerkers inspireren en gelijk aan de slag zetten. Een energieke break gedurende de dag!  U kunt hierbij kiezen uit bijvoorbeeld (Chair)Yoga, Mindfulness, Energie, Bewust ontspannen of Gezonde start van de dag.

Online planningstool

Om het aanmelden voor activiteiten als workshops en energizers gemakkelijk te maken, kunnen uw medewerkers gebruikmaken van onze online planningstool. Zo hebben zij de afspraken gelijk in hun agenda staan!

Communicatie- en activatiemiddelen

Om uw medewerkers te informeren over uw aanbod en hen te motiveren deel te nemen, is goede communicatie en activatie belangrijk. Wij helpen u met een toolkit gevuld met verschillende communicatiemiddelen, zoals een banner, mailtekst en intranetbericht.

FitzMe Portal (voor CZ-collectiviteiten)

Het FitzMe portal is een toegankelijk en gebruikersvriendelijk platform speciaal voor CZ verzekerden. Wanneer uw medewerkers verzekerd zijn bij CZ, kunnen zij hier gebruik van maken. Tijdens de week van de werkstress zullen we extra aandacht aan dit thema besteden. Is uw bedrijf collectief verzekerd bij CZ dan hebben al uw medewerkers (ook zij die geen verzekering hebben bij CZ) toegang tot dit portal.

Medewerkers kunnen zich op het portal laten inspireren, korte checks doen, advies inwinnen en gelijk aan de slag gaan met bijvoorbeeld korte modules of online trainingen.
Op het portal is veel gevalideerde content te vinden over verschillende thema’s die te maken hebben met vitaliteit en inzetbaarheid.

Denk hierbij aan bewegen, stress, voeding en slaap. Maar ook introductiemodules en online trainingsprogramma’s over onderwerpen als goed slapen, omgaan met onrust en gezonde voeding. Kortom: alles om met vitaliteit aan de slag te gaan