Website Preloader
Website Preloader

Totaalaanbod vitaliteitsdiensten voor zorgverzekeraar

 

Voor een grote zorgverzekeraar hebben we een project mogen verzorgen dat in opzet volledig aansluit bij ons idee van een goede methodiek. En die methodiek zorgt dat Fitzijn echt gerealiseerd wordt, zowel bij medewerkers als bij de organisatie. Het resultaat is dat energieke medewerkers een optimale fit krijgen met een stralende organisatie.

 

Een vitaler leven voor alle medewerkers

De organisatie wilde organisatiebreed aan de slag met vitaliteit. Ze wilden een doorlopend project opstarten waarbij medewerkers worden uitgedaagd tot een vitaler leven. Ik ben als programmamanager bij dit project betrokken. We startten met een kleine groep ambassadeurs met wie we onderzoek zijn gaan doen. Wat past bij de organisatie en wat ook vooral niet. Na uitvoerig onderzoeken en testen was het tijd voor de kick-off.

Het FitzMe Portal ging live in combinatie met een georganiseerde kickoff campagne met workshops gericht op de aspecten waarvan we inmiddels wisten dat het aandachtspunten binnen de organisatie waren. De workshops werden verzorgd door andere providers van de organisatie en iedereen werkte nauw met elkaar samen. FitzCompany sluit graag aan bij projecten of providers waarmee de klant al succesvol samenwerkt, zodat we nog meer de juiste interventies op het juiste moment in kunnen zetten.

Doordat we bleven meten, online en middels de ambassadeursgroep, konden we het programma steeds aanpassen aan de behoefte!

Blended aanpak met ambassadeurs dat steeds beter passend gemaakt wordt

Alle medewerkers startten met bewustwording. Korte Energizers zorgden ervoor dat medewerkers in de verandermodus kwamen en bewust werden van onze eigen uitdagingen qua vitaliteit.

Het animo was groot en medewerkers waren enthousiast over de blended aanpak. Doordat we bleven meten, online en middels de ambassadeursgroep, konden we het programma steeds aanpassen aan de behoefte. Wij gunnen het iedereen om te ervaren wat het betekent om fit te zijn, en omdat dit voor iedereen anders is zorgen wij voor een aanpak die op het lijf geschreven is en dus altijd past. Dit hielp enorm in de activatie.

Deze activatie was een belangrijk element om ervoor te zorgen dat medewerkers actief blijven en dat lukte goed. Een project is dus eigenlijk ook geen goede benaming. Het is een way of working geworden. Met onze programma’s zijn de interventies onderdeel geworden van een integrale aanpak. 

Coachingstrajecten bij docenten onderwijs

Bij de docenten van deze hoger onderwijs instelling...

Gezondheidsweek bij grote zorgaanbieder

Op verzoek van een intermediair hebben we in...

Grootschalig PMO bij opleidingsinstituut

Voor een van de grootste opleidingsinstituten van...

Maatwerkportal voor multinational

Voor deze multinational, voorloper op...

PMO onderzoek bij verschillende distributiecentra

Voor een van de grootste supermarktketens van het...